En restaurant

Er et spisested, der mod betaling serverer mad og drikke.

Kunderne betaler før eller efter måltidet. Måltidet spises generelt på stedet, men mange restauranter tilbyder også take-out og levering. Restauranter varierer meget i udformning og udbud af madkulturer og betjeningsmodeller.

Selv om kroer og tavernaer er kendt siden antikken, så er de beregnet på rejsende, og lokale ville sjældent spise der. Moderne restauranter er med specielle retter, der bestilles af kunder og tilberedes efter deres ønske. Den moderne restaurant har sin oprindelse i det 18. århundredes Frankrig, selv om forløbere kan spores tilbage til romerriget.

En restaurants indehaver kaldes for en restauratør; ordet kommer af det franske udsagnsord restaurer, der betyder at genskabe. Professionelle håndværkere udi kogekunsten kaldes for kokke.

Se menukort

Kommende arrangementer

Date night

Dato: 06/09/2019 - kl. 19:00

En date eller et stævnemøde er et aftalt møde, særlig mellem kærester eller potentielle kærester. Et stævnemøde kan for eksempel... Læs mere

Søndagsmiddag

Dato: 13/10/2019 - kl. 17:00

Måltid Familie som spiser et måltid Et måltid er en portion mad som spises inden for et afgrænset tidsrum. Middag... Læs mere

Vinsmagning

Dato: 18/10/2019 - kl. 15:00

Vin er en fællesbetegnelse for alkoholiske drikke fremstillet ved gæring af druer, som er bærrene fra forskellige arter af vinstok.... Læs mere